Nieuws.
Bedrijfsnieuws & social

Biobased Isoleren: Duurzame Innovatie in de Bouwsector

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn voor ons heel belangrijk. Daarom zijn we ons gaan verdiepen in biobased isolatie. Deze nieuwe isolatietechniek, die je steeds vaker ziet in de bouw, maakt gebruik van natuurlijke en hernieuwbare materialen. Deze materialen zijn goed voor het milieu en isoleren ook nog eens heel goed. Maar wat is biobased isolatie precies en waarom zou je het kiezen?

Lees meer
Objectum & Propos bundelen krachten

Door het aangaan van een strategische samenwerking bundelen Propos en Objectum de krachten, waarmee wij opdrachtgevers een totaalpakket aanbieden en nog beter kunnen voorzien van huisvestingsadvies. Van strategisch vastgoedvraagstukken, scenario- en risicoanalyses en ontwikkelingsstrategieën tot het management van het gehele ontwerp- en bouwproces. Kortom, de ideale partner voor bestuurders en vastgoedafdelingen in de zorg.
 

Lees meer
Bedrijfsopvolging Objectum: Lex draagt het stokje over aan Edo

Objectum bestaat 20 jaar. De ambitie is om hier nog zeker net zoveel jaren aan vast te knopen. Daarom zijn wij verheugd om aan te geven dat de afspraken over de overname van de aandelen van Lex van Dop aan Edo Schrijver zijn afgerond. 

Lees meer
De Bongerd is steigervrij

De Oeverzone van het project de Bongerd is steigervrij. Lees meer over de Bongerd op Linkedin en op onze projectenpagina!

Lees meer op LinkedIn
Dít kan Objectum op het gebied van bouwprocesmanagement voor jouw organisatie betekenen

Objectum is dé specialist op het gebied van bouwprocesmanagement voor woningbouw, renovatie, verduurzaming, transformaties en herontwikkeling. Wij begeleiden en coördineren het bouwproces van begin tot eind.

Lees meer
Transformaties in de bouw: wat is het en wat komt erbij kijken?

Transformaties in de bouw: van een oud kantoorgebouw naar luxe appartementen. Een bestaand gebouw krijgt een nieuwe functie, waarbij materialen worden hergebruikt en aangepast. Dit houdt aan de ene kant in het renoveren van de bestaande constructies en aan de andere kant nieuwe lagen toepassen op een bestaande constructie of een extra vleugel aanbouwen. Transformeren gaat hand in hand met duurzaam bouwen. Bij Objectum hebben we veel ervaring met het geven van advies en begeleiding bij transformatieprojecten in de bouw.

Lees meer
Circulariteit in de bouw: het tegengaan van verspilling en sloop

Hoe creëer je een gebouw dat jarenlang meegaat en vervolgens eenvoudig gedemonteerd kan worden en de materialen elders gebruikt kunnen worden? Circulariteit in de bouw is een complex maar enorm belangrijk onderwerp. Wil je ook een duurzame keuze maken en kiezen voor een circulair bouwwerk? Onze adviseurs helpen je graag om je keuze voor duurzaamheid bij circulaire producten en bouwwerken te vergemakkelijken. Samen kijken we met het ontwerpteam naar de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit. Door circulair te bouwen ontstaan er gebouwen die flexibel zijn en lang meegaan, waardoor verspilling en sloop voorkomen kunnen worden.

Lees meer
Jarenlange ervaring in procesmanagement

Bij vastgoed(her)ontwikkeling is er een grote diversiteit aan betrokken partijen die ieder hun eigen belang hebben. Goed procesmanagement regisseert al deze belangen, coördineert het proces en zorgt ervoor dat het bouwtraject soepel verloopt. Het analyseren, begeleiden én evalueren van complexe processen binnen het bouwproject vraagt om vakkundig procesmanagement. Wij bij Objectum hebben verstand van zaken. We zoeken altijd naar hoogwaardige oplossingen wanneer dat nodig is. Bij ons staat een goede samenwerking centraal.

Lees meer
Waarom kiezen voor duurzaam bouwen of bestaande bouw verduurzamen?

Duurzaam bouwen krijgt een steeds prominentere rol in het vastgoed. Duurzame bouw kent vele voordelen: het is beter voor het milieu, grondstoffen worden bespaard, het is energiezuiniger en het is gezonder voor de bewoners en gebruikers van het pand. Duurzaam bouwen biedt diverse kansen voor de bouwsector. Maar waarom duurzaam bouwen en hoe ziet duurzaamheid in de bouw eruit? We leggen het hieronder aan je uit.

Lees meer
Wat doet Objectum op het gebied van onderwijsvastgoed?

In 2020 gingen de scholen dicht vanwege het coronavirus, waarna ze weer geopend werden en vervolgens weer gesloten. Het onderwijs is steeds meer naar het thuisonderwijs en hybride-onderwijs verschoven. Maar de coronacrisis heeft ook nog een ander aspect van het onderwijsvastgoed belicht: de crisis van gebouwenvoorraad die voor een groot deel bestaat uit kwalitatief matige en verouderde gebouwen. Denk hierbij aan gebouwen met een ondermaats binnenklimaat of onderwijsgebouwen die niet meer aansluiten bij een inspirerende leer- en werkomgeving voor de eindgebruikers. Objectum helpt opdrachtgevers bij dit soort vraagstukken en heeft bijgedragen aan diverse projecten in het onderwijsvastgoed

Lees meer
Bouwmanagement en advies: alles wat je erover wil weten

Wil je jouw bouwproject naar het hoogste niveau tillen, alle processen onder controle houden en op de hoogte zijn van risico’s en kansen? Dit alles is mogelijk met bouwmanagement! Objectum is jouw onafhankelijk bouwadviesbureau. Wij ondersteunen én begeleiden tijdens het gehele bouwproces: of het nu gaat om nieuwbouw, bestaande bouw of transformaties. Onze bouwadviseurs, projectmanagers, procesmanagers en toezichthouders zorgen ervoor dat jouw project succesvol gerealiseerd wordt binnen de gestelde kaders. Hieronder vertellen we je graag meer over bouwmanagementadvies bij Objectum.

Lees meer
Bouwadvies Den Haag

Op zoek naar deskundig bouwadvies in Den Haag en omstreken? Objectum geeft onafhankelijk bouwadvies in alle fases van het bouwproces. Wij begeleiden het bouwproject vanaf het concept tot de voorbereiding en de uitvoering ervan. We ondersteunen onze opdrachtgevers graag bij diverse bouwvraagstukken. Wij zijn een gespecialiseerd bouwkundig adviesbureau dat verschillende opdrachtgevers adviseert over diverse bouwvraagstukken, zoals huisvesting en planontwikkeling. Wij bieden onze opdrachtgevers deskundig bouwadvies aan in Den Haag en omstreken.

Lees meer
Wij feliciteren Machteld van Waveren Hogervorst met haar eigen onderneming Voilà!

Na 18,5 jaar met veel plezier bij Objectum gewerkt te hebben, heeft Machteld van Waveren Hogervorst in goed overleg besloten om een nieuwe stap te zetten in haar carrière. Helaas voor ons betekent dit dat zij per 1 juli 2021 uit dienst treedt bij Objectum. Maar voor Machteld betekent het de start van haar eigen bedrijf Voilà projectmanagement & vastgoedadvies.

Lees meer