project / Kruisvaartkade.

WONINGBOUW .

Bouw- & Projectmanagement Planontwikkeling

Taken objectum.

Procesmanagement Projectmanagement
KERNGEGEVENS.
LOCATIE Utrecht
OMVANG Nieuwbouw 600 huur- en koopappartementen
VOORBEREIDINGSTIJD 2015 - heden
BETROKKEN PARTIJEN.
OPDRACHTGEVER Danube Hospitality Beteiligungs GmbH
ONTWIKKELAAR Danube Hospitality Beteiligungs GmbH
ARCHITECT Groosman, Bisa associati, NEXT Architects, MOKE Architecten, ZECC Architecten & RROG
CONSTRUCTEUR IMD Raadgevend ingenieurs
INSTALLATIEADVISEUR DWA
OVER DIT PROJECT.

Vlak bij de Utrechtse binnenstad, tussen de Kruisvaart en het spoor, ligt het voormalig EKP-terrein én de voormalige locatie van skatepark The Yard. Hier komt de nieuwe bruisende stadswijk Kruisvaartkade. 

Door middel van een meervoudige architectenselectie zijn Groosman, NEXT Architects, MOKE Architecten, ZECC Architecten en Bisa Associati geselecteerd om in totaal 600 nieuwbouwwoningen verdeeld over 6 bouwblokken te realiseren. Het woonprogramma bestaat uit een mix van sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen en grondgebonden koopwoningen. 

 

Elk bouwblok is ontworpen door een van de architecten. Aan de spoorzijde komen hogere appartementsgebouwen met industriële stoere architectuur. Deze verbindingen zorgen voor een nieuwe stedelijke omgeving. Aan de achterzijde/ Kruisvaartzijde komen grondgebonden woningen, waardoor de aansluiting met de Dichterswijk wordt gemaakt. In het midden van elk bouwblok is een binnentuin en op de daken worden daktuinen gerealiseerd.

 

In dit eigentijdse woongebied staat groen voorop, waarbij het draait om gezond en duurzaam wonen met een blik op de toekomst. Er wordt ingezet op vergroening- en duurzaamheidsambities. Zo loopt het Ringpark rondom het gebied met een groene wandelroute door de wijk en langs onze Kruisvaart. Verder wordt er rekening gehouden met zaken als geluid, trillingen, fijnstof, en watervoorzieningen.

leer meer van onze projecten kennen

SAMEN EEN
PROJECT
STARTEN?

Neem contact op