dienst / Planontwikkeling.

Gerelateerde dienstverlening.

Haalbaarheidsstudies Locatieonderzoeken Kosten-batenanalyse Nieuwbouwplannen Programma's van Eisen Plananalyses Plantoetsing en optimalisaties Planstudies Samenwerkingsovereenkomsten Fasering & Cashflow test & test
Verrassende oplossingen

 

Wij stimuleren het projectteam om niet in één oplossing te denken. Door de multidisciplinaire kennis van onze projectmanagers kunnen wij meedenken met onze opdrachtgevers, de adviseurs, uitvoerende partijen en andere belanghebbenden. Ook zaken als maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, energietransitie en vooruitlopen op maatschappelijke ontwikkelingen worden meegenomen in de planontwikkeling. In ieder geval dient het resultaat naadloos aan te passen bij de eindgebruiker.

Vernieuwende inzichten

 

Binnen planontwikkeling staat de herontwikkeling van een binnenstedelijke locatie vaak centraal. Dit zijn projecten waarin wonen, parkeren en commercieel vastgoed samenkomen. Veelal zijn het complexe vastgoedvraagstukken, omdat je te maken krijgt met belanghebbenden zoals omwonenden, overheden en bedrijven. Door ruimtegebrek is gestapelde bouw vaak een logische keuze. Kennis over Healthy Urban Living is hierbij essentieel vanwege verkeersbewegingen, stikstof productie, warmtestress en innovatieve mobiliteitsscenario’s. Dit zijn zaken die Objectum in al haar projecten in dicht stedelijke gebieden als uitgangspunt neemt.

Wij ontzorgen opdrachtgevers

 

Bij planontwikkeling, of het nu herontwikkeling, nieuwbouw of transformatie betreft, nemen wij verschillende diensten uit handen van de opdrachtgever. Zo voeren we haalbaarheidsstudies en locatieonderzoeken uit, zetten massastudies op en maken we kosten- en batenanalyses. We begeleiden het project van begin tot eind en onderhouden intensieve samenwerking met alle betrokken disciplines, zoals opdrachtgever, afnemer, adviseurs en overheden. Tijdens iedere fase wordt beoordeeld of de budgetten, opbrengsten en verdere uitgangspunten nog gelijklopen met de exploitatie.

Projecten met deze dienst.

Planontwikkeling \ Bouw- & Projectmanagement
Kruisvaartkade

Vlak bij de Utrechtse binnenstad, tussen de Kruisvaart en het spoor, ligt het voormalig EKP-terrein én de voormalige locatie van skatepark The Yard. Hier komt de nieuwe bruisende stadswijk Kruisvaartkade. 

Bekijk project
Bouw- & Projectmanagement \ Planontwikkeling
Leisure Plot Hart van Zuid Rotterdam

Hart van Zuid is een ambitieus gebiedsontwikkeling dat tot doel heeft om Rotterdam Zuid te transformeren tot een bruisend stadscentrum waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen. 

Bekijk project
Bouw- & Projectmanagement \ Planontwikkeling
De Bongerd Oeverzone - Amsterdam

Woonwijk De Bongerd ligt in Amsterdam Noord op een steenworp afstand van het voormalige NDSM terrein. Stadsdeel Noord ontwikkelt zich tot een hoogwaardige woonwijk met veel nieuwe voorzieningen. In woonwijk de Bongerd worden in fases ca. 1.350 woningen gebouwd. 

 

Bekijk project
Bouw- & Projectmanagement \ Planontwikkeling
Metrostation Zuidplein - Rotterdam

Hart van Zuid werkt aan een bruisend stadscentrum voor Rotterdam Zuid. Een plek waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen.

 

Bekijk project
Planontwikkeling
Binck City Park - Den Haag

In de transformatie van de Binckhorst, een voormalig industriegebied in Den Haag, naar een gemengd woon- en werkgebied, worden op de locatie van het voormalige luchtmachtgebouw vier woongebouwen met commerciële ruimtes gerealiseerd. Deze ontwikkeling in de Binckhorst maakt gebruik van een pilot van de Omgevingswet.

Bekijk project
Bekijk alle projecten