dienst / Huisvestingadvies.

Gerelateerde dienstverlening.

Huisvestingsstudie Ruimtebehoeftemodellen Herontwikkeling bestaande gebouwen Gebouwscan Meerjarenonderhoudsplanning Verhuiscoördinatie
De vraag achter de vraag


Of het nu draait om bestaande bouw of nieuwbouw: het primaire proces van de organisatie van nu en in de toekomst staat altijd centraal. Maar hoe ziet die behoefte eruit? Dit hebben gebruikers niet altijd precies voor ogen. Daarom hebben onze specialisten de kennis en ervaring om deze behoefte te vertalen naar ruimtelijke voorstellen. Vervolgens kan helder inzicht gegeven worden in de mogelijkheden voor passend huisvestingsadvies. Dit altijd met één doel voor ogen: een gouden match creëren tussen de organisatie en het vastgoed. Hierbij moet het vastgoed de cultuur en werkprocessen van de organisatie optimaal ondersteunen.

Van realisatie naar onderhoud


De herbestemming en verduurzaming van bestaand vastgoed wordt steeds belangrijker. Daarom draait het tegenwoordig niet alleen meer om nieuwbouw. Steeds vaker staat de manier waarop bestaand vastgoed geëxploiteerd en onderhouden kan worden centraal. Bijvoorbeeld: wat is een slimme manier om onderhoud te plannen? En welke kosten kunt u vervolgens de komende jaren verwachten? Om dat inzichtelijk te krijgen en passend huisvestingsadvies op maat te geven, verzorgt Objectum meerjarenonderhoudsplanningen, exploitatiebegrotingen en quick scans.

Duurzaamheid


Op alle niveaus speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Materiaalgebruik bepaalt zowel de belevering van een ruimte, als het welzijn van de organisatie. Zaken als groen, uitstoot materialen, een prettige sfeer en optimale facilitaire ondersteuning zijn belangrijke pijlers binnen een goede huisvesting. Een goed binnenklimaat en lage energiekosten gaan niet altijd hand in hand, maar zijn met een goed concept en oog voor passieve oplossingen te verenigen. Kortom, alles moet samenkomen bij een goed advies

Naast huisvestingsadvies adviseren wij opdrachtgevers bij bouw- en procesmanagement en planontwikkeling.

Projecten met deze dienst.

Planontwikkeling \ Huisvestingadvies \ Bouw- & Projectmanagement
De Bongerd Steigers - Amsterdam

Woonwijk De Bongerd ligt in Amsterdam Noord op een steenworp afstand van het voormalige NDSM terrein. Stadsdeel Noord ontwikkelt zich tot een hoogwaardige woonwijk met veel nieuwe voorzieningen.

Bekijk project
Planontwikkeling \ Huisvestingadvies \ Bouw- & Projectmanagement
Bossa Nova - Haarlem

De nieuwbouw van Bossa Nova bevat 2 ronde torens gelegen in het park bovenop een  tweelaagse ondergrondse parkeergarage. 

Bekijk project
Huisvestingadvies
Nuffic - Den Haag

Nuffic, de Nederlandse organisatie voor samenwerking in het hoger onderwijs, is gehuisvest in het voormalige hoofdkantoor van de PTT in Den Haag. Het pand was in het begin van de 90’er jaren voor Nuffic verbouwd, maar sloot bijna 15 jaar later niet meer aan bij de cultuur en ambitie van de organisatie.

Bekijk project
Huisvestingadvies
JADS - Den Bosch

In opdracht van The Jheronimus Academy of Data Science is een huisvestingsonderzoek gedaan naar een efficiënter en toekomstbestendiger gebruik van het voormalige kloostergebouw Mariënburg in het centrum van ‘s Hertogenbosch voor de faculteit Data Science van de TU Eindhoven en Tilburg University.

Bekijk project
Huisvestingadvies
Northgo College - Noordwijk

Het Northgo College in Noordwijk is in 2003 gaan werken aan uitbreiding van haar schoolgebouw om het groeiend aantal leerlingen middelbaar onderwijs te kunnen bieden.

Bekijk project
Bekijk alle projecten