project / Muntplein - Amsterdam.

TRANSFORMATIES, WONINGBOUW .

Bouw- & Projectmanagement

Taken objectum.

Projectmanagement Directievoering en toezicht Planontwikkeling Haalbaarheidsstudies Kosten-baten analyses Plantoetsing – optimalisaties Contractvorming Aanbesteding Vergunningaanvragen
KERNGEGEVENS.
LOCATIE Amsterdam
OMVANG transformatie van kantoren naar 16 appartementen
VOORBEREIDINGSTIJD 2016
UITVOERINGSTIJD circa 6 maanden
BETROKKEN PARTIJEN.
OPDRACHTGEVER DELA Vastgoed
AANNEMER Slokker Bouwgroep
ARCHITECT Common Affairs
CONSTRUCTEUR IMd Raadgevend ingenieurs
OVER DIT PROJECT.

Wie kent het niet: het populaire en altijd drukke Muntplein in hartje Amsterdam. Het monumentale pand werd in 1894-1895 gebouwd naar ontwerp van H.P. Berlage en door de jaren heen is het gebouw diverse keren verbouwd. Het was dan ook een droom om mee te werken aan de transformatie van de kantoorruimte naar 16 luxe appartementen!

 

Tijdens de huidige bouwwerkzaamheden ontdekten we iets unieks. Dankzij uitgebreid kleurhistorisch onderzoek bleek dat de originele afwerking in het trappenhuis bewaard was gebleven onder latere verflagen. Wat bleek: Berlage had het trappenhuis voorzien van bonte kleuren! Van donkerpaars en okergeel tot groen geometrisch motief en bloemachtige sjabloonschilderingen. Reden genoeg om de oorspronkelijke plannen aan te passen en het trappenhuis te restaureren. Het tot nu toe zo goed bewaarde geheim is nu geen geheim meer, maar een cadeautje. De bewoners van de 16 nieuwe appartementen in het oude kantoorpand vinden nu hun weg naar boven via een bijzonder én kleurrijk trappenhuis – precies zoals Berlage het bedoeld had.

leer meer van onze projecten kennen

SAMEN EEN
PROJECT
STARTEN?

Neem contact op