project / Metrostation Zuidplein - Rotterdam.

RETAIL & LEISURE .

Bouw- & Projectmanagement Planontwikkeling

Taken objectum.

Procesmanagement Projectmanagement Planontwikkeling Aanbesteding Vergunningaanvragen Ontwerpmanagement Technisch projectmanagement
KERNGEGEVENS.
LOCATIE Zuidplein, Rotterdam
OMVANG 10.982 m2
VOORBEREIDINGSTIJD 2021 - 2024
UITVOERINGSTIJD 2024 - 2025
BETROKKEN PARTIJEN.
OPDRACHTGEVER Heijmans
ONTWIKKELAAR Heijmans
ARCHITECT Kraaijvanger Architecten
CONSTRUCTEUR Aronsohn Raadgevende Ingenieurs
INSTALLATIEADVISEUR Drietech & Verhoef Ingenieursbureau B.V
OVER DIT PROJECT.

Hart van Zuid werkt aan een bruisend stadscentrum voor Rotterdam Zuid. Een plek waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen.

De eerste grote mijlpaal van Hart van Zuid was de oplevering van Zwemcentrum Rotterdam, gevolgd door de opening van het nieuwe Theater Zuidplein met vestiging van de Bibliotheek Rotterdam. De derde mijlpaal was de uitbreiding van Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC), dat eind 2020 in gebruik genomen werd. Naast deze gebouwen werkt Hart van Zuid ook aan een uitbreiding van Winkelcentrum Zuidplein, een nieuw busstation, woningen, een hotel, bioscoop en horecavoorzieningen, waarom Objectum ook aan heeft meegewerkt. Ook de buitenruimte wordt volledig nieuw ingericht. In 2022 moet het nieuwe centrum voor Rotterdam-Zuid klaar zijn.

Dit bruisende stadscentrum is niet compleet zonder een goede bereikbaarheid. Heijmans revitaliseert samen met de Gemeente Rotterdam en de RET het verouderde metrostation Zuidplein. Met respect voor het oorspronkelijke ontwerp is door Kraaijvanger Architects een glazen pui toegevoegd om een heuse stationshal te creëren. De beoogde commerciële units maken het stationsgevoel af en voegen kwaliteit toe voor de bezoeker.

Met 16 miljoen reizigers per jaar is Zuidplein het 3e drukste metrostation van Rotterdam. 

leer meer van onze projecten kennen

SAMEN EEN
PROJECT
STARTEN?

Neem contact op