project / Linea Nova - Rotterdam.

TRANSFORMATIES, RETAIL & LEISURE, WONINGBOUW .

Bouw- & Projectmanagement Planontwikkeling

Taken objectum.

Procesmanagement Projectmanagement Directievoering en toezicht Planontwikkeling Haalbaarheidsstudies Kosten-baten analyses Plantoetsing – optimalisaties Contractvorming Aanbesteding Ontwerpmanagement Vergunningaanvragen Technisch projectmanagement Afbouw coördinatie Haalbaarheidsstudie Bouweconomie
KERNGEGEVENS.
LOCATIE Rotterdam
OMVANG 44 koopwoningen, 10.000 m2 BVO winkelruimte & een parkeerdek
VOORBEREIDINGSTIJD 2002 - 2004
UITVOERINGSTIJD 2004 - 2006
BETROKKEN PARTIJEN.
AANNEMER Van Wijnen Dordrecht
ARCHITECT Ibelings van Tilburg architecten
CONSTRUCTEUR Royal HaskoningDHV
INSTALLATIEADVISEUR Hiensch
OVER DIT PROJECT.

Linea Nova is een herontwikkeling van het voormalige warenhuis Ter Meulen op de hoek van de Lijnbaan en het Binnenwegplein in het winkelhart van Rotterdam. Het monumentale pand van architecten Van den Broek en Bakema is in zijn oude staat teruggebracht en volledig met modewinkels gevuld (van H&M tot en met ZARA). In lijn met het beleid van de gemeente Rotterdam is op het bestaande gebouw een woongebouw met 17 lagen appartementen gerealiseerd. Ten behoeve van deze appartementen is in de bovenste laag van de monumentale onderbouw een parkeergarage gemaakt, bereikbaar met een drietal autoliften. In de bovenbouw is, op 40 meter hoogte boven de stad, een daktuin gerealiseerd.

Bijzonder aan het project is de ultra licht bouwconstructie bestaande uit een staalconstructie met houten vloeren en metalstud binnenwanden. Hierdoor kon deze opbouw op de bestaande constructie uit de vijftiger jaren rusten, maar ook voldoen aan alle nieuwbouweisen voor brandveiligheid en akoestiek.

leer meer van onze projecten kennen

SAMEN EEN
PROJECT
STARTEN?

Neem contact op