project / Hout- en Meubileringscollege (HMC).

ONDERWIJS .

Bouw- & Projectmanagement Huisvestingadvies Planontwikkeling

Taken objectum.

Procesmanagement Projectmanagement Directievoering en toezicht Verhuiscoördinatie Vlekkenplan Planontwikkeling Haalbaarheidsstudies Kosten-baten analyses Plantoetsing – optimalisaties Contractvorming Samenwerkingsovereenkomsten Aanbesteding Ontwerpmanagement Duurzaam energieconcept Vergunningaanvragen Technisch projectmanagement Afbouw coördinatie Haalbaarheidsstudie
KERNGEGEVENS.
LOCATIE Rotterdam
OMVANG 12.500 m2
VOORBEREIDINGSTIJD 2012 - 2016
UITVOERINGSTIJD 2016 - 2018
BETROKKEN PARTIJEN.
OPDRACHTGEVER Hout- en Meubileringscollege (HMC)
AANNEMER Waal Bouw
ARCHITECT Roos&Ros Architecten
INSTALLATIEADVISEUR Royal Haskoning
OVER DIT PROJECT.

Een stoere uitstraling voor een dynamische vakmanschool – dat is het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam. Deze nieuwe school bestaat uit de nieuwbouw van een 5-laags onderwijsgebouw van 6.500 m2 BVO en de renovatie van de bestaande werkplaatsen en praktijkruimtes (ca. 4.500 m2 BVO). De school is door Roosros Architecten vormgegeven als klein dorpje. De transparante binnenwanden en doorkijkjes geven de school een open en tegelijk vertrouwd karakter. Er zijn verschillende onderwijsruimten – vaklokalen, instructieruimtes, labs, studio’s en winkels.

De bouw betrof een deel nieuwbouw en een deel renovatie. Later is nog het paviljoen aangebouwd als uitbreiding van de school.

leer meer van onze projecten kennen

SAMEN EEN
PROJECT
STARTEN?

Neem contact op