In hoeveel weken worden de 24 zorgwoningen aan het Ellemare gebouwd?

In 16 weken!

Er worden 24 zorgwoningen aan het Ellemare in Rotterdam Zuid gebouwd. De bouwsystematiek is prefab, het gebouw is duurzaam en de bouw duurt slechts een paar maanden. 16 weken om precies te zijn. Eigenlijk zelfs 13, als je de drie weken bouwvak eraf haalt. Een prestatie op zich! 

ellemare

Het gebouw van woonlocatie Ellemare bestaat uit een begane grond en eerste verdieping. In totaal komen er 23 appartementen en elk appartement heeft zijn eigen woonkamer, keuken, badkamer en wasmachine. Er is een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en aangrenzende tuin.

Zoals eerder genoemd is de bouwsystematiek prefab. Dit betekent dat het grotendeels in een fabriek wordt gemaakt en daarna vervoerd wordt naar de locatie. Hierdoor duurt de bouw slechts 16 weken. Of zelfs 13, het is maar net hoe je rekent. Dit is een groot voordeel voor zowel opdrachtgever als cliënten in de buurt, omdat bouwoverlast beperkt blijft. Het project zorgt voor snelle en kwalitatieve huizen in een krappe woningmarkt. Bovendien doet het gebouw niet af aan duurzaamheid dankzij isolatie in gevel en dak, een sedumdak en maar liefst 90 zonnepanelen!

Naar verwachting starten we in juli met de plannen en arriveren de woningen in oktober. In januari 2022 verhuizen de cliënten naar Ellemare.

Over Objectum

Gemeentes voor de uitdaging om snel woningen beschikbaar te stellen in de krappe woningmarkt. Door te werken met een prefab bouwsystematiek, kan een snelle oplevering gerealiseerd worden. Dit is niet alleen fijn voor omwonenden (minder lang last van geluidsoverlast), maar ook voor woningzoekenden. Door te werken met isolatie, slimme materialen en zonnepanelen worden onze projecten ook steeds duurzamer. De manier waarop vastgoed geëxploiteerd en onderhouden kan worden vormt steeds vaker de centrale vraag bij de projecten die wij doen.

Objectum’s expertise komt samen in drie gebieden – bouw- en procesmanagement, planontwikkeling en huisvestingsadvies. Het portfolio aan projecten dat wij in 18 jaar hebben opgebouwd, is een reflectie van de diversiteit van onze werkzaamheden. Woningbouwprojecten, scholen, winkels, ziekenhuizen, kantoorpanden en zorginstellingen – wij creëren huisvesting dat aansluit op de vraag.