Objectum, expert in procesmanagement in de bouw

Een bouwproces is een complex proces met veel risico’s én kansen. Met procesmanagement in de bouw door Objectum weet je als organisatie hoe om te gaan met issues en risico’s tijdens een bouwproces. Onze procesmanagers begeleiden onze opdrachtgevers bij het realiseren van ambities binnen de afgesproken kaders op het gebied van budget, kwaliteit en planning. Bij Objectum zijn we op de hoogte van de (veranderende) wet- en regelgeving, hebben een uitgebreid netwerk en werken met vooraf vastgestelde financiële kaders en transparante besluitvormingsprocessen. Hieronder vertellen we je graag meer over procesmanagement in de bouw door Objectum. 

Wat is procesmanagement?

Procesmanagement is dé expertise waarbij wordt gekeken naar de processen tijdens een project, zowel afzonderlijk als wel de samenhang tussen processen. Een proces in een bouwproject is een activiteit of verzameling van activiteiten die bijdraagt aan het eindresultaat. Procesmanagement in de bouw is geen eenmalige taak, maar een doorlopende activiteit, doordat de processen constant verbeterd, geanalyseerd en bewaakt moeten worden. Bij Objectum organiseren we de communicatie en controleren de resultaten, zodat de beste beslissingen genomen kunnen worden. 

Wat is procesmanagement in de bouw?

Procesmanagement in de bouw ondersteunt bij de besluitvorming en uitvoeringsprocessen in de bouwsector. Door een combinatie van procesbegeleiding en inhoudelijke kennis over organisatievormen, bedrijfsvoering en investeringen rondom huisvesting en vastgoed, brengt procesmanagement in de bouw het bouwproject verder. Samen met onze opdrachtgevers ontwerpen we diverse processen. Hierbij gaat het om de communicatie, draagvlak en maatwerk. Onze procesmanagers ondersteunen je bijvoorbeeld bij strategische advisering en helpen je jouw missie en visie scherp te formuleren. Door middel van een strategisch vastgoedplan of huisvestingsplan wordt duidelijk welke kansen en risico’s er zijn en welke investeringen nodig zijn om het einddoel te behalen.

Wat doet een procesmanager?

De procesmanager is bij procesmanagement in de bouw verantwoordelijk voor het verloop van het bouwproject. Hoe meer stappen er in een bouwproces zitten, des te meer een procesmanager nodig is. Naast het goede verloop van een proces verzorgt de procesmanager van Objectum ook verbeteringen in het proces of zet hij of zij nieuwe processen op. Onze managers hebben oog voor detail, maar verliezen het overzicht niet uit het oog. Ze overzien het gehele proces en de verschillende losse elementen en sturen waar nodig bij. De procesmanagers van Objectum hebben de juiste ervaring om als deskundig partner met alle betrokken partijen samen te werken. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten of projecten in de zorg, retail, onderwijs of kantoren.

De voordelen van procesmanagement in de bouw door Objectum

Als je kiest voor procesmanagement door Objectum, dan geniet je als organisatie van diverse voordelen. Onze procesmanagers zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van een efficiënte structuur om het bouwproject soepel te laten verlopen zonder onverwachte bijkomstigheden. De voordelen van procesmanagement in de bouw bij Objectum:

  • Korte lijnen en een efficiënte communicatie.
  • Hoge kwaliteit diensten.
  • Effectieve werkzaamheden vóór, tijdens en na de bouwprojecten.
  • Transparante werkwijze en deskundige specialisten.

Deskundige expertise

Bij Objectum bouwen we bruggen tussen mensen, het beleid en de processen. Wij hebben een ruime ervaring en leveren procesmatige, inhoudelijke en projectmatige advisering in alle projectfasen: van initiatie tot realisatie en exploitatie. Objectum adviseert en begeleidt bij diverse processen, zodat er besloten wordt over nieuwe bouwplannen, herontwikkeling of transformaties. We zorgen bij procesmanagement in de bouw ervoor dat alle betrokken partijen effectief samenwerken en de gewenste resultaten behaald worden. 

Voorbeelden van onze projecten rondom procesmanagement bouw

  • Woningbouw: Groeseind in Tilburg. Procesmanagement en directievoering voor herontwikkeling van een stadsgebied, de openbare ruimte, 78 huurwoningen en 202 koopwoningen (2011-2017).
  • Onderwijs: Montessorischolen in Den Haag. Procesmanagement en huisvestingsadvies van twee gloednieuwe scholen.
  • Retail: Hoogambacht Volgerlanden in Hendrik Ido Ambacht. Proces- en projectmanagement van winkels en horeca (2017-2018).
  • Zorg & maatschappij: ’t Seghe Waert in Zoetermeer. Procesmanagement, haalbaarheidsonderzoek, kosten- en batenanalyses en plantonwikkeling, waarbij wonen en zorg gecombineerd wordt.

Objectum coördineert en begeleidt

Wij zijn jouw deskundig partner in alle fases van een bouwproject: van de opstartfase, tot de realisatie en de nazorgfase. Onze procesmanagers zetten hun expertise op het gebied van procesmanagement in de bouw optimaal in voor het beste resultaat. Wij zorgen ervoor dat iedereen, die betrokken is bij het project, gemotiveerd en verbonden blijft. Daarom kiezen wij altijd voor een doeltreffende werkwijze. Ontdekken wat Objectum voor jouw organisatie op het gebied van procesmanagement in de bouw kan doen? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Vorige

Volgende