Woningbouwprojecten: wat komt hierbij kijken en wat doet Objectum?

Wij vinden het belangrijk dat men prettig woont in een fijn huis. Daarom kijken we verder dan alleen de woning of het appartement bij woningbouwprojecten. Waar is behoeften aan in een woning en hoe kan duurzaamheid meegenomen worden in het bouwproject? Wij helpen onze opdrachtgevers graag verder. Voor gedegen en betrouwbaar bouwadvies over een nieuw of bestaand uit te voeren woningbouwproject, ben je bij Objectum op de juiste plek. Wij zijn een onafhankelijk bouwadviesbureau met jarenlange ervaring. Meer weten over onze woningbouwprojecten? Lees hieronder dan gauw verder.

Wie zijn wij?

Objectum levert diverse diensten op het gebied van woningbouwprojecten. Hieronder valt het uitbrengen van advies, ontwerpmanagement, uitwerking van de bouwplannen, het verzorgen van de aanbestedingen, het controleren van de kwaliteit, het budget en de voortgang van het project. Je kunt bij ons terecht voor deskundig bouwadvies voor de woningbouw, onderwijs, kantoren, retail en zorg & maatschappij. Of het nu gaat om nieuwe bouw, herbestemming of verbouwing. Ook voor transformaties van gebouwen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn dé expert op het gebied van vakkundig bouwadvies voor woningbouwprojecten.

De Nederlandse woningmarkt

De woningmarkt heeft zich na de crisis van 2008-2013 snel hersteld. Vooral in de grote steden zijn er forse prijsstijgingen als gevolg van woning schaarste. In vergelijking met het buitenland zijn de huizenprijzen hard gestegen. Ondanks de oplopende schaarste liggen woningbouwprojecten voor nieuwbouw echter nog lager dan in 2008. Zo werden er in 2007 85.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd en in 2017 63.000 nieuwbouwwoningen.

In Nederland wordt in het bestemmingsplan geregeld waar grond voor mag worden gebruikt. Als de bestemming van grond wordt veranderd naar wonen, is dit in de meeste gevallen winstgevend. De oorspronkelijke grondeigenaar, gemeenten, beleggers, woningcorporaties en projectontwikkelaars ontvangen dan een deel van de winst. Gemeentes en de Rijksoverheid stimuleren de woningbouw op het moment door verschillende subsidies te verstrekken. Wij ondersteunen partijen die mooie woningbouwprojecten door heel Nederland willen opzetten.

Deskundig advies bij woningbouwprojecten

Als je op het punt staat een woningbouwproject op te starten, dan kun je hier altijd wel goed advies bij gebruiken. Bij Objectum staan we klaar om voor je aan de slag te gaan met een nieuw project of om advies te geven over de renovatie of transformatie van een bestaand bouwproject. Wij geven advies over nieuwbouwprojecten, waarbij we opereren vanuit jarenlange kennis over het ontwerpen en ontwikkelen van vastgoed. Deze expertise zetten we dan ook graag in!

Er zijn meerdere soorten woningbouwprojecten te onderscheiden. Heb je een nieuwbouwproject op stapel staan? Laat ons dan met je meedenken over het ontwerp en de ontwikkeling hiervan. Wij hebben een groot aantal van dit soort projecten op helpen zetten. Maar ook bij transformatie van een bouwproject of gebied kun je de hulp van Objectum inschakelen. Wij helpen je graag om een bestaand gebouw te verbeteren of te verduurzamen.

Duurzaam bouwen & verduurzamen

Duurzaam bouwen krijgt een steeds prominentere rol in het vastgoed. Duurzame bouw kent vele voordelen: het is beter voor het milieu, grondstoffen worden bespaard, het is energiezuiniger en het is gezonder voor de bewoners en gebruikers van het pand. Duurzaam bouwen biedt diverse kansen voor de bouwsector, zeker als het gaat om woningbouwprojecten.

Met slimme technologie kunnen bepaalde onderdelen modulair (een systeem waarbij veel onderdelen uitwisselbaar zijn met diverse modellen) worden geproduceerd. Daarnaast maakt slimme technologie 3D-printing mogelijk, waarbij nieuwe bouwmaterialen uit gerecyclede grondstoffen ontwikkeld kunnen worden. Door gebruik te maken van slimme technologie kunnen gebouwen en installaties perfect afgestemd worden op de gebruikerswensen met een beperking van het energieverbruik. Bij Objectum maken we onder andere gebruik van digitale modellen bij woningbouwprojecten, waarmee we kansen en bedreigingen inzichtelijk maken vóór de ontwerpfase.

Eisen nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit. Dat bevat eisen op het gebied van veiligheid (bijvoorbeeld bij brand), maar regelt ook de leefbaarheid en bruikbaarheid. Zo moeten nieuwe woningen sinds 2012 een eigen buitenruimte van ten minste 4m2 hebben (tuin, balkon of loggia), moeten woningen minstens 20m2 groot zijn en zijn er minimumeisen aan de ventilatie, isolatiewaarde en energiezuinigheid. Vanaf 2020 moeten nieuwbouwwoningen volgens het Bouwbesluit bijna-energieneutraal (BENG) zijn. Dit soort eisen en regelgeving neemt Objectum wanneer we werken aan een woningbouwproject.

 Objectum biedt onder andere advies bij:

 • Projectmanagement
 • Ontwerpmanagement
 • Kostenmanagement
 • Risicobeheersing
 • Directievoering & toezicht
 • Aanvraag vergunningen
 • Verzorgen (EU)-aanbesteding
 • Aanvraag en contracteringadviseurs & bouwbedrijven
 • Afbouwcoördinatie
 • Aannemingsovereenkomsten
 • Kopers- en huurders-begeleiding

 Onze woningbouwprojecten

Objectum heeft jarenlange ervaring op het gebied van woningbouwprojecten. Wij geloven in slimme, integrale oplossingen wanneer we aan de slag gaan voor een project. Alle ontwikkelingen en trends in de vastgoedwereld houden we nauwlettend in de gaten. Door deze grote kennis, kunnen wij als geen ander meedenken over de context van een woningbouwproject. En dus ook over zaken als financiering, planning, vergunningen, regels en wetten. Daarnaast houden we uiteraard rekening met duurzaamheid en bouwen we graag aan woningen met de behoeften van de eindgebruikers in ons achterhoofd. Want prettig wonen zorgt voor een gezond leven!

Zo hebben we onder andere gewerkt aan het woningbouwproject Kruisvaartkade in Utrecht, de herontwikkeling van een braakliggend terrein aan de Kruisvaartkade met 600 nieuwbouwwoningen. Een prachtig nieuwbouwproject waarvoor we planontwikkeling en bouw & procesmanagement hebben uitgevoerd. Healthy urban living, de gezonde verstedelijking, neemt een steeds belangrijkere plek in het bouwproces in, zo ook bij dit project.

Of het woningbouwproject Strijp-S in Eindhoven: een project met 233 nieuwbouwwoningen, commerciële ruimte en een half verdiepte parkeergarage. De taak van Objectum was technische management. Ook werken we uiteraard aan woningbouwprojecten in onze hoofdstad, zoals het nieuwbouwproject Joan Muyskenweg, een mooi transformatieproject aan de Amstel. Van kantoorruimte naar 191 huurappartementen. Onze taken? Planontwikkeling, haalbaarheidsstudie, aanbesteding (Design & Build), contractvorming, ontwerpmanagement en directievoering. 

Contact opnemen met Objectum

Als bouwadviesbureau voor woningbouwprojecten komen we graag met je in contact. Als we met je om de tafel gaan zitten, bekijken we hoe we een bepaald project tot een succes gaan maken. Meer weten? Neem dan contact met ons op en dan gaan we graag met je in gesprek!

Vorige

Volgende