Retail bouw? Objectum is dé specialist in retail bouwprojecten

Dagelijks werken we aan retail bouw. Zo zorgen we ervoor dat verhuurders, beleggers, winkeleigenaren, ondernemers en andere eigenaren van panden voorzien worden van mooie panden of weer goed gebruik kunnen maken van hun pand. Een bedrijfspand is immers hét visitekaartje, waar verkoop en logistiek samenkomt. Wij realiseren bouwprojecten in de retail en begeleiden zowel grote en kleine nieuwbouwprojecten, maar ook verbouwingen en (her-)inrichtingen. Of het nu gaat om winkels, horeca, bioscopen of andere retail: Objectum is dé specialist op het gebied van retail bouw. Meer weten over onze diensten in de retail? Extra informatie vind je hieronder. 

De retailbranche

De retailbranche kent vele uitdagingen, zoals de logistiek. Logistiek gezien is het uitdagend om de benodigde materialen op de gewenste locatie te krijgen. Doordat winkels, supermarkten en horeca vaak gevestigd zijn in het stadscentrum, gelden er allerlei beperkingen op het gebied van transport. Daarnaast kan het zijn dat het werkgebied klein is door de aanwezigheid van andere panden. Wij zorgen voor oplossingen op deze logistieke beperkingen in de retail bouw.

Ook geven we bouwadvies over de tijdsplanning. Bij dit soort projecten kan er tijdsdruk zijn. Want hoe langer het bouwproject duurt, hoe langer de inkomsten van de winkeleigenaar uitblijven en het winkelend publiek hinder ondervindt. Over dit soort ‘problemen’ denken we na en vinden we de juiste oplossing bij retail bouw! Wij werken met vaste teams en hebben korte lijnen. Hierdoor kunnen we snel schakelen als bepaalde zaken net anders lopen. Onze deskundige adviseurs en projectmanagers denken mee over de juiste oplossingen.

Innovatief en efficiënt te werk bij retail bouw

Door onze kennis en jarenlange ervaring met retail bouw gaan we efficiënt en innovatief te werk. We kunnen voor elke situatie wel een passende oplossing vinden. Bij ons staat duurzaam bouwen voorop: wij weten hoe we milieu-, energie- en kostenbewust moeten bouwen en welke eisen er worden gesteld aan gebouwen in de retail. 

Bij duurzaam bouwen gaat het niet alleen over energiebesparing, maar ook over het gebruik van duurzame materialen, die voldoende rekening houden met de milieu- en gezondheidseisen van de gebruikers van het pand en een goede ventilatie. Daarnaast kijken we graag naar het hergebruik van materialen die vrijkomen bij de sloop, om zo de grondstoffen voor bouwmaterialen optimaal te benutten. Al deze zaken nemen we mee als we aan de slag gaan met een business case in de retail bouw.

Bouwadvies en begeleiding van Objectum

Door de multidisciplinaire kennis van onze projectmanagers kunnen wij meedenken met onze opdrachtgevers, de adviseurs, uitvoerende partijen en andere belanghebbenden over maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en meer in de retail bouw. Een greep uit onze taken: 

 • Projectmanagement
 • Ontwerpmanagement
 • Kostenmanagement
 • Risicobeheersing
 • Directievoering & toezicht
 • Aanvraag vergunningen
 • Verzorgen (EU)-aanbesteding
 • Aanvraag en contracteringadviseurs & bouwbedrijven
 • Afbouwcoördinatie
 • Aannemingsovereenkomsten
 • Kopers- en huurders-begeleiding

Onze bouwprojecten in de retail

Objectum heeft meegewerkt aan verschillende projecten in de retail bouw. We leggen hier een aantal van onze bijzondere bouwprojecten uit. Denk aan het project Leidsche Rijn Centrum in Utrecht, een compleet nieuw stadscentrum Leidsche Rijn met onder andere 762 woningen, retail, kantoren en horeca. Een mooi project in de retail bouw van enorme omvang! De taken van Objectum waren technisch projectmanagement, kopers begeleiding en voorbereiding van de verkoopstukken. Of het project De Geus in Leiden, dat gestart is in 2019 met 84 nieuwbouwappartementen, bioscoop en supermarkt gelegen aan het centraal station. De taken van Objectum: planbeoordeling, plantoetsing, optimalisaties en kwaliteitscontrole. Ontdek hier meer van onze projecten in de retail bouw.   

Samenwerking aangaan rondom retail bouw?

Als bouwadviesbureau met experts die complexe vraagstukken inzichtelijk maken, komen we graag met je in contact. Als we in gesprek gaan, kijken we samen hoe we een bepaald bouwproject in de retail het beste tot een succes maken. Meer informatie over retail bouw? Neem dan contact met ons op!

Vorige

Volgende