Projectmanagement in de bouw: dé basis voor elk project

Een bouwproces is een organisatorisch en financieel complex traject. Want hoe blijft een project beheersbaar en alle partijen betrokken? En hoe wordt een bouwproject op tijd en binnen het budget gerealiseerd? Projectmanagement in de bouw helpt daarbij. Bouwprocessen zijn namelijk intensief en verlopen het beste met een vakkundig team, dat de belangen van de betrokkenen waarborgt en de samenwerking optimaal laat verlopen. 

Wat is projectmanagement in de bouw?

Projectmanagement vormt de basis van elk bouwproject. Een projectmanager is verantwoordelijk voor het succesvol coördineren en realiseren van een bouwproject. Doordat bouwprojecten voortdurend in beweging zijn, is een goed gepland bouwproces essentieel. In grote lijnen houdt projectmanagement in de bouw de manier in waarop bouwprojecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden.

Onder projectmanagement valt doorgaans een gespecialiseerd team. Het doel is om een rendabel bouwproject neer te zetten, dat haalbaar is binnen het vastgestelde budget. Onze projectmanagers houden zich onder meer bezig met calculatie, communicatie, kosten, bouwwetgeving en bouwprocessen.

Kostenmanagement

Hoeveel kost het om het hele bouwproject te organiseren en te bewaken? Dit zijn vragen waar onze projectmanagers dagelijks mee bezig zijn. Onze specialisten zorgen ervoor dat er aan het vastgestelde budget wordt gehouden.

Projectmanagement in de bouw bij Objectum

  • Budgettering
  • Supervisie van het bouwproject
  • Planning
  • Efficiënte bouwmethodes kiezen
  • Samenwerken met de betrokken partijen
  • Kostenmanagement
  • Contractafspraken
  • Permanente sturing
  • Risicomanagement

Hoogste kwaliteit projectmanagement in de bouw

Bij Objectum beginnen we weliswaar met het geven van advies, maar we maken het project samen met onze opdrachtgevers en overige betrokken partijen waar. Projectmanagement bij Objectum betekent permanente coördinatie, sturing en beheer van contracten, planning, budget en werkzaamheden tijdens het hele bouwproces. Wij verzorgen efficiënte communicatie tussen alle betrokken partijen.

Een bouwproject opzetten is een groot traject op het gebied van planning, samenwerken én communicatie. Objectum zorgt samen met de betrokkenen ervoor dat de bouwprojecten naar een kwalitatief hoog niveau worden getild. Door onze ervaring en kennis organiseren we elk bouwproject succesvol. Bij elke stap begeleiden en coördineren wij het bouwproject en zorgen wij voor een soepel proces. Op zoek naar hoogwaardige projectmanagement in de bouw?

Vorige

Volgende