Muntplein – Een jongensdroom in vervulling

Michiel, Muntplein, leuk project?

Jazeker, we gaan hier met een monumentaal kantoorpand van Berlage uit 1895 aan de slag. Dat is altijd een jongensdroom geweest en toevallig ook nog een van mijn favoriete architecten. We gaan dit kantoorpand pal aan het Muntplein transformeren naar 16 luxeappartementen, waarbij de winkels op de begane grond gewoon in gebruik blijven. Ik ben er gisteren nog wezen kijken. Zodra je daar staat realiseer je je: we zitten hier gewoon midden in Amsterdam! Dat is natuurlijk mooi.

Monumentaal, winkels in gebruik én midden in de stad. Brengt dat ook moeilijkheden met zich mee?

Moeilijkheden niet zozeer, maar het is zeker een uitdaging. Je gaat 16 gloednieuwe appartementen bouwen in een gebouw van meer dan honderd jaar oud. Werken aan een monument heeft beperkingen, maar het zijn vaak wel de mooiste gebouwen van Nederland. Juist die extra complexiteit maakt de uitdaging van het realiseren van een ontwerp nog leuker. Verder blijven de winkels op de begane grond in gebruik en kan er geen overlast zijn of aanpassingen gemaakt worden. In het ontwerp zijn we nu met een soort 3D schuifpuzzel bezig om de installaties van de eerste verdieping aan te sluiten op de kelder. Ook is het natuurlijk 24 uur per dag druk voor de deur, dus de aannemer kan met zijn bouwplaats waarschijnlijk letterlijk het dak op.

muntplein

En wat is de rol van Objectum hierbij?

Dela Vastgoed heeft ons gevraagd om de verantwoordelijkheid te nemen voor de volledige uitwerking in de vorm van Total Engineering, waarbij alle adviseurs in opdracht van Objectum zijn. Dit vergroot je verantwoordelijkheid voor kwaliteit als gedelegeerd opdrachtgever. Het leukste aan dit project is dat zo’n meesterwerk weer langdurig door een nieuwe gebruiker bewoond gaat worden.

Lees hier meer over dit project.

Michiel Beijer

Michiel Beijer werkt sinds 2015 bij Objectum als projectmanager op het gebied van planontwikkeling, bouwmanagement en procesmanagement. Binnen Objectum ligt zijn interesse in de gehele vastgoedcyclus bij projecten van initiatief tot en met gebruik, in zowel nieuwbouw als renovatie. Daarbij ligt zijn expertise in opdrachten voor wonen, zorg, transformatie en retail.

Via deze blogs belicht Objectum haar visie met betrekking tot de werkzaamheden in de vastgoedmarkt. Benieuwd naar de volgende blogpost? Volg ons op Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte.

Vorige

Volgende