Groen wonen binnen de ring van Amsterdam

Aan de Bongerdkade in Amsterdam Noord is de ontwikkeling van het woongebied De Bongerd in volle gang. Na de realisatie van de eerste vier fases, wordt er nu gewerkt aan vier nieuwbouw appartementengebouwen, waarvan drie bestemd zijn voor verkoop en één voor sociale huur. In totaal worden er 82 appartementen gerealiseerd, variërend van 58 tot 137 m2. Projectmanager Casper Vos van Objectum verzorgt het projectmanagement van dit laatste deelgebied.

bongerd

Casper: “Bijzonder aan dit project is dat geen verdieping hetzelfde is. Zo bestaat het appartementengebouw uit vijf verdiepingen, welke van onder naar boven drie, vijf en vier appartementen en twee penthouses bovenin tellen. De gebouwen hebben geen vaste voor- of achterkant en zijn volledig omringd met groen. Parkeren kan men verdekt tussen de gebouwen op grasstenen parkeerplekken. Verder hebben alle gebouwen een andere kleur, zodat het pallet aansluit bij de kleuren van de huizen in de bestaande wijk. Zo wordt de hele wijk één geheel.”

“Het is leuk dat dit project continue is. We werken aan een hele woonwijk, die stap voor stap ontwikkeld wordt. Door die gefaseerde ontwikkeling werken we met een klein team en schakelen nauw samen met de gemeente. De sfeer in zo’n buurt is ontzettend belangrijk, zo is er ook een supermarkt en school.”

Voor wie zijn de appartementen bestemd? “Het project is interessant voor alle Amsterdammers die graag in een groene omgeving binnen de ring willen wonen. Met het pontje vanaf de NDSM-werf zit je zo in het centrum en met een plan voor een tunnel naar de A10 ben je straks nóg sneller op de snelweg.”

“In november 2018 start de bouw, waarna de appartementen begin 2019 in de verkoop gaan. Medio 2020 zal het project opgeleverd worden”, aldus Casper.

Lees hier meer informatie over dit project.

Vorige

Volgende