Objectum voor jarenlange ervaring op het gebied van bouwprojecten in het onderwijs!

Het perfecte schoolgebouw is dé plek waar leerlingen zo goed mogelijk begeleidt en ondersteund worden. Objectum heeft aan diverse bouwprojecten in het onderwijs meegewerkt. Of het nu gaat om een schoolgebouw voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of hoger onderwijs: wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van bouwprojecten in het onderwijs. Meer ontdekken over onze diensten rondom bouw in het onderwijs? Lees hieronder dan verder!

Het onderwijs vastgoed

De onderwijssector verandert continu door decentralisatie, veranderende leerlingaantallen, nieuwe onderwijsmethodes en de wet- en regelgeving. Hierdoor voldoet het bestaande onderwijsvastgoed niet altijd meer aan de huidige kwaliteitseisen. Goed gebouwde én onderhouden schoolgebouwen zijn belangrijk. Ze moeten veilig en geschikt zijn voor onderwijs en andere voorzieningen. Vanaf het begin moet er dus goed worden nagedacht over hoe het schoolgebouw het meest tot z’n recht komt.

Bij nieuwbouw, renovatie of transformatie van onderwijsvastgoed zijn een aantal criteria van belang, zoals Het Programma van Eisen Frisse Scholen, energiezuinigheid, duurzaamheid, temperatuur, licht, geluid en de BENG (‘bijna-energieneutraal gebouw’, waarbij vanaf 1 januari 2021 alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna-energieneutraal moeten zijn, een gevolg van de Europese richtlijn EPBD uit 2010 en het Nederlandse Energieakkoord uit 2013) en NOM (in een Nul op de Meter-gebouw wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd. Dit gebeurt door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Denk aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers).

Advies en begeleiding bij bouwprojecten onderwijs

Wij geven bouwadvies aan overheden, projectontwikkelaars, corporaties, beleggers, bedrijven en onderwijsinstellingen. Bouwadviesbureau Objectum beschikt over een flinke dosis ervaring omtrent bouwprojecten in het onderwijs. We verdiepen ons allereerst in de klantwens, zodat wij onze opdrachtgevers in alle fases van het traject voorzien van degelijk advies en begeleiding. Of het nu gaat over de planning, het ontwerp, de budgettering, vergunningen, aannemingsovereenkomsten, duurzaamheid of oplossingen voor eventuele problemen: Objectum ondersteunt hierin haar opdrachtgevers op deskundige wijze. Tijdens de ontwerpfase hebben de betrokken partijen al een beeld bij het gebouw en inzicht in de gebouwprestaties.

Wij hebben jarenlange ervaring met nieuwbouw, verbouw en transformaties van onderwijsgebouwen. Wij dragen graag een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van het onderwijsvastgoed in Nederland. Wij zijn dé expert op het gebied van ontwerp, realisatie en onderhoud van onderwijsvastgoed.

Nieuwbouwplannen in het onderwijs

Scholen worden intensief gebruikt, daarom is een goede constructie én onderhoud van belang. Wij weten als geen ander wat daarbij komt kijken. Ook denken we altijd na over het gebruik van duurzame materialen. Met het juiste bouwadvies kunnen bepaalde ecologisch verantwoorde maatregelen getroffen worden, zodat er duurzaam gebouwd wordt. Dit houdt bijvoorbeeld in een correct uitgevoerde isolatie, duurzame materialen en de ventilatie. Daarnaast vinden we dat schoolgebouwen flexibel moeten zijn. 

Als het gaat om renovaties of verbouwingen binnen het onderwijsvastgoed, kan een school uiteraard niet zomaar dicht voor langere tijd of gemakkelijk ergens anders worden gehuisvest. Vaak moeten nieuwbouwplannen gerealiseerd worden voor de start van het nieuwe schooljaar. Objectum helpt om de logistiek soepel te laten verlopen bij dit soort bouwprojecten. 

Onze bouwprojecten in het onderwijs

Objectum heeft meegewerkt aan verschillende bouwprojecten in het onderwijs. Zo hebben we gewerkt aan het project VSO Scholen in Den Haag, een nieuwbouwproject voor twee nieuwe scholen voor het speciaal voortgezet onderwijs met een omvang van maar liefst 2.760 m2. Een fantastisch project waarbij veel met licht gewerkt is om een opgewekte atmosfeer te creëren. En de taak van Objectum? Directievoering. Of het project HMC in Rotterdam, waarbij een nieuw schoolgebouw is gerealiseerd. Een 5-laags onderwijsgebouw van 6.500 m2 BVO met werkplaatsen en praktijkruimtes. Onze taken: procesmanagement en Quick Scan duurzaamheid in definitiefase, projectmanagement, verhuiscoördinatie en directievoering. Genoeg ervaring dus op het gebied van bouwprojecten in het onderwijs!

Ook met huisvestingsadvies weten we raad. In 2019-2020 hebben we gewerkt aan het project JADS Universiteit in Den Bosch. Een project waarbij deze universiteit gehuisvest is in een voormalig kloostergebouw, de perfecte nieuwe locatie voor de universiteit. Objectum verzorgde het huisvestingsadvies van project JADS

Kom in contact met Objectum

Wil je samenwerken aan een bouwproject in het onderwijs? Of wil je vrijblijvend een vraag stellen? Wij komen graag met je in contact. Ons team staat graag voor je klaar, zodat we samen een mooi project kunnen realiseren!

Vorige

Volgende