Wat doet Objectum op het gebied van nieuwbouwprojecten?

Prettig wonen is één van de basisbehoeften van de mens. Wij als bouwadviesbureau zetten ons dagelijks in om dit mogelijk te maken voor jong, oud, alleenstaand of samenwonend. Ons einddoel is gerealiseerd als er een passende woonplek is gecreëerd voor diverse bewoners in een kansrijke buurt. Maar wat komt er bij nieuwbouwprojecten kijken en wat voor nieuwbouwprojecten heeft Objectum allemaal op haar naam staan? Je leest het hieronder.

 

Wat valt onder nieuwbouw?

Om goed te begrijpen wat nieuwbouwprojecten zijn, is het belangrijk om de term ‘nieuwbouw’ te verduidelijken. De term verwijst naar woningen die nog maar kortgeleden zijn opgeleverd. Doorgaans spreekt men van ‘nieuwbouw’ tot drie jaar na oplevering van de woning, maar een echte vaste definitie is er niet. Wanneer er al bewoners in het huis hebben gewoond, spreekt men van bestaande bouw.

 

Hoelang duurt een nieuwbouwproject?

De bouw van nieuwbouwwoningen- of appartementen in een nieuwbouwproject duren gemiddeld één jaar. De bouwperiode is uiteraard afhankelijk van veel factoren, zoals het weer, de (bouw)vakanties en de levering van de materialen. Maar wat gebeurt er allemaal in die twaalf maanden? Het bouwproces doorloopt 3 fases: de ruwbouwfase, de afbouwfase en de oplevering.

 

De ruwbouwfase

De ruwbouwfase staat kortgezegd voor de ‘ruwe bouw’ van het nieuwbouwproject. Dit betreft de fundering, riolering, (een deel van de leidingen), de muren en het dak. Wanneer deze fase is afgerond, zijn de nieuwbouwwoningen wind- en waterdicht.

 

De afbouwfase

De afbouwfase draait om de afwerking. De nieuwbouwwoningen of nieuwbouwappartementen worden klaargemaakt voor bewoning. Denk hierbij aan de dekvloer, het stuken van de plafonds en het afwerken van de wanden. Maar ook het plaatsen van kozijnen, binnendeuren, de trap, elektra, ventilatiesystemen en het schilder- en tegelwerk.

 

De oplevering

De laatste fase bij een nieuwbouwproject is de oplevering. Tijdens de oplevering wordt gecontroleerd of alles volgens plan is uitgevoerd. Hierna volgt de sleuteloverdracht plaats.

 

Nieuwbouwprojecten Amsterdam

Wonen in Amsterdam is enorm populair. Objectum realiseert in samenwerking met andere opdrachtgevers verschillende nieuwbouwprojecten in Amsterdam en omgeving. Denk hierbij aan koopwoningen en koopappartementen voor starters, eengezinswoningen of luxe appartementen. Allen met het comfort van nieuwbouw en circulariteit als uitgangspunt. Zo heeft Objectum gewerkt aan het project De Bongerd in Amsterdam: groen wonen binnen de ring in 82 nieuwbouwappartementen die variëren in afmeting. Voor dit project hebben we projectmanagement uitgevoerd.

Of het transformatieproject Muntplein van vier kantoorgebouwen naar 16 appartementen in Amsterdam. Objectum heeft een haalbaarheidsonderzoek, projectmanagement en plantontwikkeling uitgevoerd voor dit project. We hebben als bouwadviesbureau jarenlange ervaring met nieuwbouwprojecten in Amsterdam en omgeving!

 

Nieuwbouwprojecten Rotterdam

In Rotterdam wordt er altijd wel gebouwd. Als het ene nieuwbouwproject is afgerond, is de bouw van een andere toren al gestart. Niet gek ook, want de stad heeft veel te bieden en is de perfecte uitvalbasis voor andere steden, zoals Den Haag, Delft, Dordrecht en Gouda. Nieuwbouw biedt ook nog eens vele voordelen: weinig onderhoudskosten en een energiezuinig en goed geïsoleerd huis.

Maar wat zijn de nieuwbouwprojecten van Objectum in Rotterdam? Denk bijvoorbeeld aan het project De Hoge Erf: 56 nieuwbouwappartementen en één winkelruimte. Voor dit bouwproject heeft Objectum procesmanagement en projectmanagement uitgevoerd. Of het project De Parkmeester: 70 appartementen en 800m2 commerciële ruimte. Een uitgebreid nieuwbouwproject waarvoor Objectum diverse taken had, namelijk kwaliteitsbewaking gedurende de uitvoering, controle meer- en minderwerken, kwaliteitstoetsing bij voorschouwen en de oplevering.

 

Nieuwbouwprojecten Utrecht

De regio Utrecht groeit van zo’n 700.000 inwoners naar ongeveer 1 miljoen inwoners rond 2030. Die groei wil Utrecht benutten door gezond stedelijk leven (healthy urban living) voor iedereen mogelijk te maken. De stad is één van de meest competitieve en innovatieve regio’s van Europa door het goede leef- en vestigingsklimaat, de centrale ligging en de hoogopgeleide bevolking. Zo zijn er in de regio Utrecht tot 2040 nog zo’n 75.000 nieuwe woningen nodig om de gewenste en voorspelde groei te kunnen faciliteren. Objectum werkt hier graag aan mee en dat is terug te zien in onze nieuwbouwprojecten in Utrecht.

Denk bijvoorbeeld aan de Cartesiusdriehoek, een nieuwbouwproject met 2.600 woningen en commerciële ruimte, waarvan de oplevering in 2028 is gepland. De taken van Objectum zijn procesmanagement en technisch management. Of het project De Hoge Weide: nieuwbouw van 41 grondgebonden woningen in het groenrijk gebied De Hoge Weide in Utrecht. De taken van Objectum waren planbeoordeling, kwaliteitsbewaking gedurende de uitvoering en kwaliteitstoetsing bij voorschouwen en opleveringen.

 

Advies en begeleiding door Objectum bij nieuwbouwprojecten

Objectum coördineert het bouwproces van begin tot eind. We starten weliswaar met bouwmanagementadvies, maar maken het proces uiteindelijk samen met onze opdrachtgevers en betrokken partijen waar. Al ruim 15 jaar geven wij bouwadvies aan overheden, projectontwikkelaars, corporaties, beleggers, bedrijven en onderwijsinstellingen met vele tevreden opdrachtgevers. Ons diverse en breed opgeleide team van bouwadviseurs streeft bij ieder nieuwbouwproject weer naar het beste resultaat! Onze adviseurs blijven van A tot Z betrokken bij het bouwproject dat binnen de gestelde voorwaarden, budget en planning wordt gerealiseerd. Ontdekken wat Objectum voor jou kan doen op het gebied van nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze werkwijze.

Vorige

Volgende