HUISVESTINGSADVIES

Objectum adviseert en begeleidt opdrachtgevers bij:

 • Huisvestingsstudie
 • Ruimtebehoeftemodellen
 • Herontwikkeling bestaande gebouwen
 • Gebouwscan
 • Meerjarenonderhoudsplanningen
 • Verhuiscoördinatie
 • Huisvestingsstudie
 • Ruimtebehoeftemodellen
 • Herontwikkeling bestaande gebouwen
 • Gebouwscan
 • Meerjarenonderhoudsplanningen
 • Verhuiscoördinatie

Huisvestingsadvies bij Objectum

Nét even anders…

 

Huisvesting en organisaties

Goede huisvesting versterkt en ondersteunt het primaire proces van organisaties. Het is belangrijk dat de huisvesting past bij de ambitie, entiteit, flexibiliteit en het budget van de organisatie. Dit alles voor nu en de toekomst. Of het nu gaat om herontwikkeling of nieuwbouw. Objectum geeft een helder huisvestingsadvies en begeleidt het ontwerp, de aanbesteding en uitvoering. Hierbij blijven we van begin tot eind nauw betrokken.

De vraag achter de vraag

Of het nu draait om bestaande bouw of nieuwbouw: het primaire proces van de organisatie van nu en in de toekomst staat altijd centraal. Maar hoe ziet die behoefte eruit? Dit hebben gebruikers niet altijd precies voor ogen. Daarom hebben onze specialisten de kennis en ervaring om deze behoefte te vertalen naar ruimtelijke voorstellen. Vervolgens kan helder inzicht gegeven worden in de mogelijkheden voor passend huisvestingsadvies. Dit altijd met één doel voor ogen: een gouden match creëren tussen de organisatie en het vastgoed. Hierbij moet het vastgoed de cultuur en werkprocessen van de organisatie optimaal ondersteunen.

Van realisatie naar onderhoud

De herbestemming en verduurzaming van bestaand vastgoed wordt steeds belangrijker. Daarom draait het tegenwoordig niet alleen meer om nieuwbouw. Steeds vaker staat de manier waarop bestaand vastgoed geëxploiteerd en onderhouden kan worden centraal. Bijvoorbeeld: wat is een slimme manier om onderhoud te plannen? En welke kosten kunt u vervolgens de komende jaren verwachten? Om dat inzichtelijk te krijgen en passend huisvestingsadvies op maat te geven, verzorgt Objectum meerjarenonderhoudsplanningen, exploitatiebegrotingen en quick scans.

Duurzaamheid

Op alle niveaus speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Materiaalgebruik bepaalt zowel de belevering van een ruimte, als het welzijn van de organisatie. Zaken als groen, uitstoot materialen, een prettige sfeer en optimale facilitaire ondersteuning zijn belangrijke pijlers binnen een goede huisvesting. Een goed binnenklimaat en lage energiekosten gaan niet altijd hand in hand, maar zijn met een goed concept en oog voor passieve oplossingen te verenigen. Kortom, alles moet samenkomen bij een goed advies

Naast huisvestingsadvies adviseren wij opdrachtgevers bij bouw- en procesmanagement en planontwikkeling.

Projecten

Bislife

Bislife

LEIDEN // Nieuw laboratorium en vriezerruimte voor het Leiden Bio Science Park.

Nuffic

Nuffic

DEN HAAG // 25 werkplekken incl. bijbehorende voorzieningen in opdracht van Nuffic.

Spazio Offices

Spazio Offices

ZOETERMEER // Ruimte kantoren in hartje centrum met uitzicht over de stad in opdracht van Unibail Rodamco.

SOMT

SOMT

AMERSFOORT // Onderwijscentrum en diagnostisch centrum. Objectum verzorgde huisvestingsadvies & procesmanagement.