Wat komt er kijken bij bouwprojecten en wat kan Objectum betekenen?

Bouwprojecten zijn er in diverse soorten: van groot tot klein, maar ook van herinrichting van gebieden tot het ontwikkelen van een gehele nieuwe wijk. De omvang van een bouwproject bepaalt uiteindelijk welke tools, kennis en andere benodigdheden er nodig zijn. Bij grotere projecten is er een projectleider of procesmanager nodig die alle onderdelen overziet en stuurt. Objectum heeft meegewerkt aan verschillende grote bouwprojecten in Nederland. Lees hieronder meer over de werkwijze die wij hanteren en onze bouwprojecten in de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Wat is een bouwproject?

We beginnen bij het begin, want wat is een bouwproject nou eigenlijk? Een bouwproject is een proces waarbij tijdelijk wordt samengewerkt, gericht op het opleveren van een bouwwerk en de belangrijkste werkzaamheden te inventariseren zijn. Zo’n project wordt vastgesteld en uitgewerkt in een bouwplan. 

Het bouwproces

Het bouwproces is het proces dat te maken heeft met de totstandkoming van een bouwwerk. Het begint bij het eerste idee van een opdrachtgever tot en met de oplevering en exploitatie van het gebouw. Het bouwproces wordt verdeeld in een aantal bouwfasen en onder diverse betrokken partijen. Een architect in het bouwproject zal vooral bezig zijn met het ontwerp, terwijl een projectmanager zich wat meer bezighoudt met de planning en de budgettering. Er zijn een aantal fasen tijdens een bouwproject:

  • Initiatief
  • Ontwerp
  • Budget en contractvorming
  • Werkvoorbereiding
  • Uitvoering
  • Oplevering
  • Beheer

Bouwprojecten met karakter

Wij zijn trots op onze bouwprojecten. Onze bevlogen adviseurs begeleiden opdrachtgevers bij hun ontwikkelvraagstukken. Wij verbinden en coördineren alle betrokken partijen binnen het bouwproces met elkaar. Optimale samenwerking is hierbij de sleutel tot succes. Ons diverse portfolio bevat bouwprojecten van woningbouw, onderwijs, kantoren tot retail, zorg & maatschappij en transformaties.

Coördinatie en bewaking van het bouwproces

Bouwprojecten worden door veel interne en externe factoren beïnvloed. Onze adviseurs houden in de gaten of het bouwproces op de goede weg is en zorgen ervoor dat het resultaat beter wordt. Wij denken out of the box, zien kansen en benoemen risico’s. Dit allemaal met één doel voor ogen: het eindresultaat door middel van samenwerking realiseren. Wij sturen, coördineren, beheersen en bewaken het bouwproces van begin tot eind. Zodanig dat het desbetreffende bouwproject binnen de gestelde randvoorwaarden wordt gerealiseerd. Een project waar alle betrokken partijen trots op kunnen zijn!

Circulair bouwen

De herbestemming en verduurzaming van bestaand vastgoed wordt steeds belangrijker binnen de vastgoedmarkt. Hierdoor krijgen transformaties een prominentere rol bij bouwprojecten. Het draait tegenwoordig lang niet meer alleen om nieuwbouw. Steeds vaker staat de manier waarop vastgoed geëxploiteerd kan worden centraal. Het is niet mogelijk om eindeloos grondstoffen te verkrijgen. Daarom is het nodig om over te gaan op circulair bouwen, dat een belangrijke pijler is voor Objectum. Bestaande gebouwen kunnen immers in de toekomst gebruikt worden om producten en grondstoffen terug te winnen. Dit wordt ook wel urban mining genoemd.

Grote bouwprojecten in Nederland door Objectum 

Ons portfolio aan projecten geeft de diversiteit van onze werkzaamheden weer. Wij hebben bouwprojecten binnen verschillende disciplines. Woningbouwprojecten zijn vaak in opdracht van grote corporaties, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen huur- en koopwoningen, maar ook sociale huur en vrije sector. Bouwprojecten in het onderwijs zijn vaak in opdracht van scholen, waarbij het de uitdaging is om een huisvesting te creëren die bij de organisatie past. Dit geldt ook voor de retail, zorginstellingen en kantoren.

Bouwprojecten Rotterdam

Objectum werkte eerder aan verschillende bouwprojecten in Rotterdam, met name in de woningbouwonderwijskantoren en de zorg & maatschappij. Zo verzorgde Objectum procesmanagement, projectmanagement, verhuiscoördinatie en de directievoering voor het project HMC Rotterdam, waarbij een nieuw schoolgebouw werd gerealiseerd. Daarnaast voerde Objectum kwaliteitsbewaking gedurende de uitvoering en kwaliteitstoetsing uit bij het bouwproject De Parkmeester in Rotterdam.

Bouwprojecten Amsterdam

In Amsterdam heeft Objectum ook heel wat samenwerkingen rondom bouwprojecten op haar naam staan. Zoals het transformatieproject Joan Muyskenweg, een project waarbij kantoorruimte is getransformeerd naar 191 huurappartementen aan de Amstel. Of het bouwproject City Icoon in Amsterdam waarbij 121 nieuwbouwwoningen op een unieke locatie tussen het IJ en Tolhuistuin uit de grond zijn gestampt. En de taken van Objectum? Procesmanagement en ontwerpmanagement.

Bouwprojecten Utrecht

Objectum werkt door heel Nederland en zo ook in Utrecht. We hebben meegewerkt aan diverse bouwprojecten in de Domstad, zoals het project Kruisvaartkade, een herontwikkelingsproject met 600 nieuwbouwwoningen. Objectum heeft planontwikkeling en bouw- en procesmanagement voor dit project uitgevoerd. Daarnaast hebben we gewerkt aan het project Leidsche Rijn Centrum: een compleet nieuw stadscentrum Leidsche Rijn met 762 woningen, retail, kantoren en horeca. Wij bieden bouwadvies en nog veel meer bij bouwprojecten door heel Nederland.

Samenwerken op het gebied van een bouwproject in de woningbouw, onderwijs, kantoren, retail of de zorg & maatschappij? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze werkwijze en expertise.

 

 

Vorige

Volgende