Dít kan Objectum op het gebied van bouwprocesmanagement voor jouw organisatie betekenen

Objectum is dé specialist op het gebied van bouwprocesmanagement voor woningbouw, renovatie, verduurzaming, transformaties en herontwikkeling. Wij begeleiden en coördineren het bouwproces van begin tot eind. We beginnen met het geven van advies, maar maken het proces samen met de opdrachtgevers en betrokken partijen waar. Al meer dan 15 jaar zijn wij inzetbaar voor bouwprocesmanagement voor overheden, projectontwikkelaars, corporaties, beleggers, bedrijven en onderwijsinstellingen met vele tevreden opdrachtgevers. Van de initiatiefase tot en met de realisatie, wij nemen de zorg uit handen. Hieronder leggen we uit wat bouwprocesmanagement bij Objectum precies inhoudt. 

Wat is bouwprocesmanagement?

Een aantrekkelijke ruimtelijke omgeving, duurzame gebouwen en maximale flexibiliteit: allemaal primaire eisen die we stellen aan onze huisvesting. Dit alles nemen onze bouwprocesmanagers mee tijdens een bouwproject. Bouwprocesmanagement gaat om het vertalen van een huisvestingsconcept en een Programma van Eisen (PvE) naar een realiseerbaar bouwwerk. Tijdens bouwprocesmanagement worden scherpe randvoorwaarden gesteld en wordt een strakke planning aangehouden. Of het nu gaat om woningbouw, onderwijs, retail, kantoren of zorg & maatschappij. Bij ons ben je voorzien van goede managers die jouw bouwproject met maximale zorg regisseren. 

Bouwprocesmanagement en projectmanagement

Bouwprocesmanagement gaat bij Objectum meestal vooraf aan projectmanagement. Dit komt omdat bouwprocesmanagement erop gericht is om met de betrokken partijen tot een projectinitiatief te komen. Onze bouwmanagers brengen structuur in de zoektocht naar de haalbare ambities en de beschikbare middelen. Ze structureren het proces en brengen belanghebbende bij elkaar, zodat er draagvlak gecreëerd kan worden voor het bouwproject. Omdat de tijdsplanning, budgetten, risico’s en kansen nog alle kanten op kunnen gaan, moet er allereerst draagvlak gecreëerd worden.

Onze bouwprocesmanagers

Ons breed opgeleide team van bouwprocesmanagers streeft bij ieder project weer naar het beste resultaat. Dat moet altijd beter zijn dan elke inbreng apart. Onze bouwprocesmanagers zijn specialisten in integraliteit en samenwerken. Ze blijven van A tot Z betrokken bij het bouwproject dat binnen de gestelde voorwaarden, budget en planning wordt gerealiseerd. Onze managers hebben bij bouwprocesmanagement een vooruitziende blik in de voortgang van de processen en hebben de vaardigheden om van een bouwteam een écht team te maken.

Bouwprocesmanagement bij Objectum:

 • Plantonwikkeling
 • Huisvestingsadvies
 • Ontwerpmanagement
 • Kostenmanagement
 • Risicobeheersing
 • Directievoering & toezicht
 • Aanvraag vergunningen
 • Verzorgen (EU)-aanbesteding
 • Aanvraag en contracteringadviseurs & bouwbedrijven
 • Afbouwcoördinatie
 • Aannemingsovereenkomsten
 • Kopers- en huurders-begeleiding

Objectum: van planvorming tot ontwerp en uitvoering

Bij Objectum begeleiden we het bouwproject van begin tot eind, van de planvorming tot het ontwerp en de uitvoering. Door onze onafhankelijke rol is één van onze grootste belangen een goedlopend bouwproject. Objectum combineert kennis over bouwen met bouwprocesmanagement. We richten het planproces systematisch en inzichtelijk in.

Hierbij leveren alle betrokken partijen tijdig hun inbreng, zodat elke fase een afgerond geheel vormt. Je kunt ons inschakelen voor het integrale proces (van planvorming tot en met oplevering en ingebruikname) of voor de afzonderlijke fasen. Wij houden ons ook bezig met bestemmingsplannen, het opstellen van een functioneel Programma van Eisen (PvE) en financiële haalbaarheidsstudies.

Verbinding en coördinatie bij bouwprocesmanagement

Het voornaamste doel tijdens bouwprocesmanagement is een organisatie optimaal te laten presteren. Hiervoor is het belangrijk dat de partijen elkaar respecteren, motiveren en goed communiceren. Een belangrijk onderdeel van bouwprocesmanagement is het faciliteren van communicatie tussen de betrokken partijen. De architect, constructeur, installatieadviseur, bouwkostenmanager en vele andere specialisten werken samen aan het bouwproject.

Tijdens bouwprocesmanagement beoordelen we dan ook hoe partijen met elkaar samenwerken, elkaar aanvullen en komen tot eventuele oplossingen wanneer dit nodig is. Als bouwprocesmanagers bewaken wij het proces zodanig dat het betreffende bouwwerk binnen de gestelde randvoorwaarden wordt gerealiseerd. Ook organiseren wij tijdens het bouwprocesmanagement de communicatie, controleren we de resultaten en verzorgen we het risicomanagement. 

Onze projecten

Objectum heeft voor diverse opdrachtgevers bouwprocesmanagement uitgevoerd, zoals Groeseind in Tilburg, de herontwikkeling van een stadsgebied en openbare ruimte, 78 huurwoningen en 202 koopwoningen. Maar ook voor het project Montessorischolen in Den Haag voor twee nieuwe scholen. Of het project Hoogambacht Volgerlanderen, waarvoor Objectum bouwprocesmanagement heeft uitgevoerd voor ca. 7.500 m² winkels, horeca en 147 koop- en huurwoningen. Ook in de zorg is Objectum actief geweest met bouwprocesmanagement. Denk bijvoorbeeld aan het project ’t Seghe Waert in Zoetermeer en het bouwproject IDF Reeshof in Tilburg voor 113 huurwoningen en 1.000 m2 zorgwinkels.

Ga aan de slag met bouwprocesmanagement

Het initiëren van een bouwproject is een groot proces op het gebied van samenwerking, planning en communicatie. Wij zorgen er door middel van bouwprocesmanagement voor dat alle betrokken partijen nauw samenwerken en het bouwproject naar het kwalitatief hoogste niveau wordt getild. Bij elke stap begeleiden en coördineren wij het bouwproject en zorgen wij voor een soepel proces. Bouwprocesmanagement betekent continue coördinatie, planning, budgettering, sturing en beheer van contracten. Ontdekken wat Objectum voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van bouwprocesmanagement? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Vorige

Volgende