Bouwmanagement en advies: alles wat je erover wil weten

Wil je jouw bouwproject naar het hoogste niveau tillen, alle processen onder controle houden en op de hoogte zijn van risico’s en kansen? Dit alles is mogelijk met bouwmanagement! Objectum is jouw onafhankelijk bouwadviesbureau. Wij ondersteunen én begeleiden tijdens het gehele bouwproces: of het nu gaat om nieuwbouw, bestaande bouw of transformaties. Onze bouwadviseurs, projectmanagers, procesmanagers en toezichthouders zorgen ervoor dat jouw project succesvol gerealiseerd wordt binnen de gestelde kaders. Hieronder vertellen we je graag meer over bouwmanagementadvies bij Objectum.

Wat is bouwmanagement?

Bouwmanagement is kortgezegd het coördineren van een bouwproject van de start van de bouw tot de oplevering. De begeleiding van zo’n proces vraagt om tijd, aandacht en inzicht in diverse bouwkundige aspecten. In een bouwproces is het goed om één aanspreekpunt te hebben. Iemand die de zorg uit handen neemt en meedenkt over het gehele proces. Dit alles doet een bouwadviseur, ofwel bouwmanager.

Waar dient bouwmanagement voor?

Deze dienst zorgt ervoor dat het bouwproces in goede banen wordt geleid: van ontwerpfase tot uitvoering en van directievoering tot contractbewaking. Onze bouwadviseurs zijn nauw betrokken bij de kostenramingen van het bouwproject en adviseren diverse opdrachtgevers over onder andere de afbouwcoördinatie en aannemingsovereenkomsten. Bij ons kun je rekenen op onze bouwmanagers, die je raad geven bij de aanvraag van vergunningen. Ook geven ze advies over meer- en minderwerk tussen opdrachtgever en de betrokken partijen.

Tijd en kosten besparen

Het bouwproces bewaken is een ingewikkeld proces. Met de juiste tools en communicatie kan dit uit handen worden genomen. Zeker wanneer je weinig ervaring hebt met aannemers, gemeentes, regelgeving en vergunningen, raden we het aan om een gespecialiseerd bouwadviesbureau zoals Objectum in te schakelen. Wij zorgen ervoor dat met de juiste sturing en communicatie bouwprojecten succesvol worden opgeleverd.

Objectum heeft veel inhoudelijke kennis en ruim 15 jaar ervaring op het gebied van bouwmanagement. Van ontwerpfase tot uitvoeringsfase en van directievoering tot contractbewaking. Onze bouwadviseurs en bouwmanagers zijn nauw betrokken bij de kostenramingen van het bouwproject en adviseren opdrachtgevers over afbouwcoördinatie en aannemingsovereenkomsten. Kortom, onze bevlogen bouwadviseurs zijn er om je te ontzorgen op elke mogelijke manier!

Vormen van bouwmanagement

Bouwmanagement wordt ingezet in alle fases van een bouwproject. Afhankelijk van je vraagstuk en de fase waarin jouw bouwproject zich bevindt, ondersteunen onze specialisten je op diverse gebieden, zoals:

·      Projectmanagement

·      Procesmanagement

·      Ontwerpmanagement

·      Kostenmanagement

·      Regelgeving & vergunningen

·      Afbouw coördinatie

·      Plantoetsing

·      Planontwikkeling

·      Risicobeheersing

·      Directievoering en toezicht

·      Kopers & huurdersbegeleiding 

Bouwmanagementadvies

Ieder bouwproject kent zijn eigen dynamiek en vraagt om een unieke en doelgerichte benadering. Onze bouwadviseurs denken in verschillende scenario’s, waarbij wij uiteindelijk altijd voor de meest kansrijke aanpak kiezen. Hiermee willen wij iedere keer weer onderscheidend zijn in onze dienstverlening. Vanuit onze deskundigheid sturen, informeren en coördineren wij alle betrokken partijen voor het beste resultaat. Optimale samenwerking is hierin de sleutel tot succes. Tijdens bouwmanagement beoordelen onze adviseurs de samenwerking tussen partijen, zodat disciplines elkaar aanvullen en het resultaat beter wordt dan elke inbreng apart. 

Onze projecten

Wij zijn actief in de markten onderwijs, woningbouw, kantoren, transformaties, retail en zorg & maatschappij voor verschillende opdrachtgevers. We bieden diverse diensten aan, zoals bouwmanagement, projectmanagement, procesmanagement en vastgoedadvies.

Bouwmanagement in Amsterdam

Objectum biedt bouwmanagement aan in heel Nederland. We hebben meegewerkt aan diverse projecten in Amsterdam, zoals aan de Bongerd, een project met nieuwbouwappartementen in Amsterdam-Noord. Of het project Joan Myskenweg in Amsterdam. Objectum verzorgde bij dit project de planontwikkeling, voerde haalbaarheidsstudies uit en begeleidde de aanbesteding (Design & Build), contractvorming, ontwerpmanagement, directievoering en bouwmanagement in Amsterdam.

Bouwmanagement in Den Haag

Objectum heeft meegewerkt aan talloze bouwprojecten in Den Haag. Zo hebben wij procesmanagement uitgevoerd voor het project Binck Blocks, een woontoren van circa 200 appartementen. Daarnaast verzorgde Objectum de directievoering voor het project Vso Scholen in Den Haag, een nieuwbouwproject waarbij twee scholen voor het speciaal voortgezet onderwijs zijn gerealiseerd. Ook verzorgde Objectum huisvestingadvies en procesmanagement voor het project Care Nederland, een relocatieproject van een kantoorruimte in Den Haag. Allemaal projecten die te maken hebben met bouwmanagement en advies in Den Haag

Bouwmanagement Rotterdam

Objectum werkte eerder aan verschillende bouwprojecten in Rotterdam. Zo verzorgde Objectum de kwaliteitsbewaking gedurende de uitvoering van het project de Parkmeester in Rotterdam: 70 appartementen in de vrije sector. Daarnaast werkte Objectum aan het project HMC Rotterdam, waarbij een nieuw schoolgebouw is gerealiseerd. De taken van Objectum waren onder andere bouwmanagement in Rotterdam, procesmanagement, projectmanagement en directievoering. Daarnaast werkte Objectum aan de afbouwcoördinatie en directievoering van het project Port City, de herontwikkeling van een kantoorruimte. 

Bouwmanagement bij Objectum

Op het gebied van bouwmanagement letten we op verschillende aspecten, zoals het budget, risico’s, de planning, communicatie en de kwaliteit. Wij vertegenwoordigen je op een manier dat jouw bouwproject binnen de opgestelde kaders wordt gerealiseerd. Bij Objectum kun je ervoor kiezen om diverse diensten bij ons neer te leggen. Meer weten wat we voor je kunnen betekenen op het gebied van bouwmanagement of andere diensten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Vorige

Volgende